Het mixen en matchen van kledingstukken in combinatie met passende accessoires is tegenwoordig een populaire manier om een eigen stijl te creëren. Een manier om je eigen draai aan deze look te geven is door een paar sneakers en een clutch te kiezen die elkaar aanvullen.

Voordat we verder gaan over het kiezen van de juiste combinatie, denk ik dat er eerst wat uitleg nodig is over een clutch, want veel mensen kennen deze term nog niet goed.

Wat is een clutch?

Een clutch is een klein, meestal rechthoekig avondtasje zonder hengsels of een riem. Het is ontworpen om in de hand of onder de arm te worden gedragen. Clutches zijn vaak gemaakt van satijn, fluweel of leer.

Tegenwoordig kun je clutches in veel verschillende varianten en modellen vinden en zijn ze er zelfs met riem en of hengsels. Bijna iedere zichzelf respecterende modehuis heeft wel een of meerdere clutch modellen in het assortiment. Bekijk hier een leuke clutch collectie.

De geschiedenis van de clutch.

De oorsprong van de clutch is te vinden in het Oude Egypte. Zowel mannen als vrouwen gebruikten een klein tasje om belangrijke persoonlijke bezittingen zoals geld, make-up of een zakdoek in mee te nemen.

In het begin van de 20e eeuw ontwikkelde de avondtas zich tot een statussymbool voor welgestelde vrouwen. Hoe weelderig en sierlijker de avondtas, hoe hoger de sociale status van de vrouw die hem droeg. Tegenwoordig kun je clutches in allerlei soorten vinden voor elk budget.

Tijdens de Grote Depressie in de jaren 1930 werd de avondtas minder populair omdat de mensen zich geen luxeartikelen meer konden veroorloven. De tas maakte een comeback in de jaren 1940 toen Hollywoodsterren als Rita Hayworth en Audrey Hepburn ze begonnen te dragen.

Hoe combineer je sneakers met een clutch?

Een goede manier om ervoor te zorgen dat je sneakers en clutch bij elkaar passen is om een paar schoenen in een effen kleur te kiezen, en dan een tas te vinden met een print of ontwerp in dezelfde kleur.

Als je iets creatiever wilt zijn, kun je een paar sneakers met een print of ontwerp kiezen en vervolgens een clutch zoeken met een effen kleur in dezelfde tint. Dit is een geweldige manier om een pop of color aan je look toe te voegen.

Combineer texturen en of prints.

Je kunt ook verschillende texturen mixen en matchen. Bijvoorbeeld je kunt een paar sneakers van slangenleer kiezen en dan een tas met een leren of fluwelen afwerking.

Natuurlijk kun je ook verschillende kleuren clutches mixen en matchen, maar zorg ervoor dat de kleuren goed bij elkaar passen. Je wilt er niet uitzien als een clown.

Als je niet zeker weet welke kleuren of prints goed bij elkaar passen, kun je altijd advies vragen aan de verkoopmedewerker in de winkel. Zij zullen je graag helpen om de perfecte combinatie te vinden. Wanneer je liever online winkelt zou je gebruik kunnen maken van een personal shopping service en een leuke stijl te creëren.

Ik hoop dat dit artikel nuttig was en dat je nu beter begrijpt hoe je je sneakers met een clutch kunt mixen en matchen. Als je nog vragen of opmerkingen hebt, laat ze dan gerust hieronder achter. Bedankt voor het lezen van dit artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *